Mesmec etenee strategian mukaisesti – kokonaisvaltainen palvelu rakentuu monipuolisesta osaamisesta ja laajasta tuotevalikoimasta

Kuvassa Anders Asplund ja Mats Strandvall

Uusi vuosi 2019 aloitetaan Mesmecillä hyvissä tunnelmissa. Lokakuussa tehty JTJ-Salesin liiketoiminnan ostaminen näkyy asiakkaille kokonaisvaltaisempana palveluna laajempien kokonaisratkaisujen tarjonnassa ja asennus- ja huoltopalveluissa. JTJ-Salesin kaupan mukana tullut monipuolinen tuotevalikoima ja ammattitaitoinen henkilökunta ilahduttavat Mesmecin varatoimitusjohtajaa Anders Asplundia.

— Konsernina pystymme palvelemaan samoja yhteisiä asiakkaita entistä laajemmin, Asplund toteaa.

Lisää henkilökuntaa

Tulevan vuoden aikana Mesmec kasvattaa kapasiteettiaan asennus- ja huoltopalveluissa palkkaamalla lisää henkilökuntaa. Tällä toimenpiteellä taataan ammattitaitoisen huollon ja asennuspalveluiden saatavuus asiakaskohteisiin lyhyemmällä varoitusajalla.

—Tuotannon seisahduksiin ei ole kenelläkään varaa. Henkilökunnassamme on ihmisiä, joilla on pitkä kokemus sekä vankkaa tietotaitoa ja käytännön kokemusta.  Asiakkaamme arvostavat yhteistyökumppania, jolta saa ratkaisuja ja apua silloin, kun he sitä tarvitsevat. Jaamme mielellämme osaamistamme ja annamme myös konsultointiapua, Anders Asplund sanoo.

Kunnossapito säästää rahaa

Vaikka hinta on merkittävä tekijä tuotantolaitteita valittaessa, asiakkaat laskevat kannattavuutta yhä pidemmällä syklillä.  Laitteiden kunnossapito ja säännöllinen huolto on yksi tuotantolaitteiden ikään vaikuttava tekijä. Kunnossapidon merkitys ymmärretään ja laitteet halutaan pitää toimintakuntoisena pitkään. Tehokas tuotanto edellyttää käytännössä koneita, jotka ovat käyttäjäystävällisiä, turvallisia ja helposti pestäviä. Mesmec panostaa pitkäjänteiseen työhön, jossa asiakkaat saavat jatkuvaa opastusta ja tukea käytännön töihin.

—Kuljemme messuilla ja olemme koko ajan hereillä alan uusien tuulien suhteen. Tunnemme Suomen markkinat ja olosuhteet hyvin. Meidän tehtävänämme on pitää asiakkaamme ajan tasalla ja toimia heidän etunsa mukaisesti. Puhuisimmekin tässä kohtaa mieluummin kumppanuudesta kuin asiakassuhteesta, JTJ-Salesin toimitusjohtajana toimiva Jukka Alanen sanoo.

Yksi vastuuhenkilö, vähemmän urakkarajoja

Elintarviketeollisuuden linjastojen suunnittelu on yksi ratkaisukeskeisistä palveluista, jota Mesmec tarjoaa laitteiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin lisäksi. Niin pienet kuin isotkin järjestelmätoimitukset vaativat ammattitaitoista suunnittelua, eikä asiakasyrityksillä ole välttämättä aikaa ja osaamista tähän työhön. Hankkeiden pilkkominen voidaan välttää sillä, että sekä koneet että suunnittelu hoidetaan yhden toimijan kautta. Kun urakkarajat minimoidaan, projekti etenee nopeammin ja yhteensovittamisen haasteet ja ongelmat vähenevät.

—Koneet alkavat tuottaa siinä vaiheessa, kun ne on asemoitu tuotantoon järkevästi ja kommunikoivat saumattomasti muiden samassa linjastossa olevien koneiden kanssa. Tämä korostuu etenkin silloin, kun asiakkaan olemassa oleva laitekanta integroidaan uusien laitteiden kanssa. Uskallan väittää, että tässä meidän osaamisemme on isossakin mittakaavassa erittäin kovalla tasolla, Asplund sanoo.

Katse kohti kasvua

Elintarvikealalla seurataan jatkuvasti alan trendejä. JTJ-Salesin Alanen kertoo, että lihanjalostuksen tai valmisruokateollisuuden tilanne ei ole muuttunut merkittävästi. Kuitenkin kiinnostus kasvistuotteiden jalostuskoneisiin on lisääntynyt. Samoin villi- ja järvikalojen käyttö on lisääntynyt etenkin kuntapuolen ruokatarjonnassa, joka on osaltaan kasvattanut kalanjalostusta.

Asplund tähtää katsettaan jo kevään 2019 IFFA-messuihin Frankfurtiin, johon Mesmec osallistuu ensimmäistä kertaa omalla osastollaan.  Siellä yhtenä pääteemana on liha- ja sivutuotteiden käyttäjäystävällinen levypakastaminen.

—Tulemme keskittymään lähivuosina etenkin blokkipakastukseen liittyvien käsittelylaitteiden ja pakastimien myyntiin ja huoltoon globaalisesti. Strategisilla toimillamme haluamme kasvattaa markkinaosuuttamme ja tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme, Asplund kertoo.

Mats Strandvall, Mesmec Oy; Jukka Alanen, JTJ-Sales Oy; Sören Björkgård, Oy Wedeco Ab; Juha Riekkinen, JTJ-Sales Oy; Anders Asplund, Mesmec Oy
Mats Strandvall, Mesmec Oy
Jukka Alanen, JTJ-Sales Oy
Sören Björkgård, Oy Wedeco Ab
Juha Riekkinen, JTJ-Sales Oy
Anders Asplund, Mesmec Oy