Mesmec lunastaa lupaustaan ”More from Raw”

Mesmecin rooli kasvavana pohjoismaisena elintarvike- ja prosessiteollisuuden raaka-aineiden käsittelyjärjestelmien toimittajana on hyvässä myötätuulessa. Tuotteiden ja palveluiden kysyntä on kasvussa ja yritys näyttäytyy tänä vuonna Frankfurtissa IFFA-messuilla ensimmäistä kertaa omalla messuosastolla.

—More from Raw on asiakaslupauksemme, jonka lunastamme uusimman teknologian ja pitkän kokemuksemme yhteispelillä. Työtilanne on tällä hetkellä hyvä ja projekteja on päällä koko ajan. Lisäksi näemme tulevaisuudessa runsaasti mahdollisuuksia ja kasvupotentiaalia, kertoo Mesmecin varatoimitusjohtaja Anders Asplund.

Asplundin mukaan suomalaisessa elintarviketeollisuudessa tapahtuu nyt paljon ja kysyntää riittää monella eri osa-alueella. Erityisesti kala-, vihannes- ja einespuolelle investoidaan, ja yritykset satsaavat valmisruokaan sekä valmisruokaprosessien laitteisiin.

Yrityskaupat tukevat kasvua

Lokakuussa 2018 Mesmecin omistava sijoitusyhtiö Oy WMA Invest Ab vahvisti konsernin elintarviketeollisuuden laitevalikoimaa ostamalla helsinkiläisen JTJ-Sales Oy:n liiketoiminnan. Kaupan myötä JTJ-Sales Oy:stä tuli Oy Mesmec Ab:n sisaryritys. Kasvustrategiaa tukee myös maaliskuussa 2019 solmittu yhteistyösopimus Carsoe A/S:n kanssa.

—JTJ-Salesin osto on ollut positiivinen piristysruiske molemmille osapuolille. Se on jo lyhyessä ajassa johtanut useaan merkittävään kauppaan. Mesmecillä on suunnitteluosaamista ja JTJ-Salesilla erittäin hyviä ja tunnettuja brändejä. Asiakkaamme ovat huomanneet, että voimme palvella nyt entistä kattavammin heitä, Asplund sanoo.

Mesmec tarjoaa laitteiden asennuksiin laajasti suunnittelu- asennus- ja huoltopalveluita. Nykyinen malli mahdollistaa uusien ratkaisujen, korvausinvestointien ja jo olemassa olevien laitekantojen integroimisen toteuttamisen jouhevasti, ja asiakkaan kannalta helposti.

Oma messuosasto on merkittävä satsaus

IFFA on Mesmecille erittäin tärkeä tapahtuma, johon se lähtee noin kymmenen henkilön voimin.

Messuille osallistuvat kaikki Mesmecin laitevälityksen päämiehet, joiden laitteistovalikoimaa ovat esittelemässä Jan Isaksson ja Janne Engman. Omalla osastollamme hallissa 8, ovat paikalla Mats Strandvall, Anders Asplund ja Lasse Pöyhtäri, sekä Carsoe A/S:n edustajista Magnus Fossheim.

Messuosastolle tuodaan mm. levypakastin ja sen purkulaite -yhdistelmä. Lisäksi nähtävillä on jatkuvatoiminen sivutuotepesuri, joka on herättänyt mielenkiintoa. Sivutuotteita viedään erityisesti Aasiaan, jossa puhtaus ja hygienia ovat tärkeässä roolissa.

Mesmecin sisaryritys JTJ-Salesin edustajina ja päämiesten laitevalikoimaa edustamassa ovat Jukka Alanen, Juha Riekkinen ja Harri Huhtala, jotka esittelevät JTJ-Salesin valikoimaa, jota on runsaasti esillä päämiesten osastoilla.

— Satsaus omaan messuosastoon on merkittävä, mutta luonteva askel eteenpäin menemisen kannalta. Saimme ELY-keskukselta rahoitusta messukuluihin, josta olemme luonnollisesti erittäin iloisia.