Reklamaatiot ovat lähes nolla – Mesmecin tuotantolinjan ja röntgenin yhdistelmä tuo tyytyväisiä asiakkaita ja vähentää turhaa hallinnollista työtä

Olef Fast Food foton

Oles Fast Food on erikoistunut korkeatasoisten kebablihavartaiden ja hampurilaispihvien toimittamiseen ravintolatukuille, ravintoloille ja muille tukkuliikkeille. Perheyritys satsaa toiminnassaan moderniin lihanjalostukseen, laadultaan korkeatasoisiin tuotteisiin ja tietotaidon jatkuvaan kehittämiseen. Pietarsaareen vuonna 2000 perustettu yritys työllistää tällä hetkellä n. 20 hlöä. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli 7 m€.

Oles Fast Foodilla aloitettiin uuden tehtaan suunnittelu viisi vuotta sitten. Yritys on profiloitunut korkeatasoisten lihatuotteiden toimituksiin. Lihatuotteiden laatu perustuu hyvään raaka-aineeseen ja moderneihin tuotantolaitteisiin. Tasalaatuisten tuotteiden valmistaminen edellyttää tuotannolta huolellista laadunvalvontaa. Ennen kuin tuotteet pakataan, niiden laatu halutaan taata uuden röntgenlaitteen avulla, johon yritys investoi uutta tehdasta suunnitellessa. Mesmec toimitti yritykselle uuden linjaston ja siihen integroidun röntgenlaitteen. 

—Uusi linjasto ja siihen integroitu röntgenlaite oli mittava investointi, mutta sen avulla lopputuotteiden laatu on saatu lähes virheettömäksi. Vaikka tilaamme luutonta lihaa, raaka-aineeseen jää helposti pieniä luunpaloja. Uusi röntgen havaitsee nämä vierasesineet tarkasti. Ennen röntgenin hankkimista meille tuli viikoittain reklamaatioita. Röntgenin hankkimisen jälkeen reklamaatioiden määrä on lähes nolla. Meille tuotteiden korkea laatu on todella tärkeää, joten uusi ratkaisu on täyttänyt erittäin hyvin sille asetetut tavoitteet, Oles Fast Foodilla tuotantopäällikkönä toimiva Jimmy Snellman kertoo. 

Röntgenin hankinta on tuonut positiivisia vaikutuksia Oles Fast Foodilla myös yrityksen hallintoon. Aiemmin reklamaatioiden käsittely ja hyvittäminen veivät paljon työaikaa. Nyt tämä työaika on voitu käyttää myyntiin, mikä nostaa työn tuottavuutta kokonaiskuvaa ajatellen. 

”Mesmeciltä juuri meidän tarpeita varten tehty kokonaisratkaisu” 

Elintarvikealan korkeat hygieniavaatimukset edellyttävät tuotantolinjojen toimittajilta myös lain asettamien määräysten ymmärtämistä käytännön näkökulmasta. Tuotantoprosessien kokonaisvaltainen ymmärrys ja tekninen osaaminen on erittäin tärkeää linjastoja suunniteltaessa. 

—Pyysimme useita tarjouksia. Mesmecin asiantuntijuus elintarviketeollisuudesta ja erityisesti heidän kykynsä räätälöidä meille sopiva ratkaisu vaikutti päätökseemme. Emme halunneet ostaa tuotantolinjaa paloina, vaan halusimme että kuljetinlinja ja röntgen tulevat samalta toimittajalta. Mesmec onnistui erittäin hyvin näiden osien integroinnissa. He eivät tarjonneet meille standardiratkaisua, vaan osasivat räätälöidä meidän tarpeisiimme sopivan ratkaisun. 

Huolto ja varaosasaatavuus hyvällä tasolla 

Uuden tehtaan käynnistyspäivä oli määritelty etukäteen. Mesmecin toimittama ja asentama linjasto oli valmiina juuri silloin kun pitikin. Käyttöönoton jälkeen yhteistyö Mesmecin kanssa on jatkunut vuosihuoltosopimuksen merkeissä. Tällä hetkellä röntgenlaite on ollut Oles Fast Foodin tehtaalla käytössä jo kolme vuotta. 

—Linjasto toimii kuin itsekseen, sen toimintaan ei tarvitse puuttua mitenkään päivän aikana. Laite vaatii myös hyvin vähän huoltoa. Vuosihuollon lisäksi meillä ei ole ollut juurikaan muita tarpeita muuhun huoltoon. Meille tärkeitä asioita ovat myös varaosatoimitus ja Mesmecin läheinen sijainti. Huoltohenkilöstö on täällä nopeasti, jos tarvitsemme apua. 

Saimme sitä mitä tilasimme ja vähän enemmänkin 

Linjastolle asetettiin tavoitteiksi se, että se olisi toimintavarma ja että se havaitsisi tehokkaasti vieraat kappaleet. Lisäksi yritys halusi linjastosta käyttäjäystävällisen niin, että se istuisi tehtaan kokonaisuuteen. 

—Voin suositella Mesmecin palvelua erityisesti siksi, että heidän lupauksensa meidän asettamistamme vaatimuksista ovat pitäneet. Aina ei ole näin. Laite on toimintavarma ja havaitsee ”vierasaineet” lähes 100 %:sti. Lisäksi Mesmec on onnistunut erinomaisesti parannuksissa, joita halusimme mukaan linjastoa suunnitellessa. Näiden ansioista saimme linjastosta käyttäjäystävällisemmän. Nämä ovat juuri niitä asioita, joita muidenkin tuotantolinjaa suunnittelevan kannattaa huomioida.