Sairemin sulatusjärjestelmä väistää valumahävikin ja säästää energiaa

Olisiko teidän yrityksenne Suomessa valmis mikroaaltosulatusjärjestelmän tuomiin kilpailuetuihin? Entä kiinnostaako ketterämpi tapa reagoida tuotannon muutoksiin? Mikäli edellä mainitut asiat sekä tasalaatuiset tuotteet ja sulatus ilman valumahävikkiä kiinnostaa, kannattaa lukea lisää.

Mesmecin sisaryrityksen Oy JTJ-Sales Ab:n edustama laitevalmistaja Sairem on valmistanut mikroaalto- sekä radioaaltosulatuslaitteita vuosia. Pitkä kokemus on tuottanut arvokasta palautetta tuotekehitystä varten ja sen tuloksena on syntynyt laitteistoja teollisen mittakaavan elintarvikkeiden temperointiin.

Hallittu sulamisprosessi

Mikroaalto sekä radioaaltosulatuslaitteiden tekniikkaa on hiottu huippuunsa sekä energiatehokkuuden että sulatustuloksen suhteen. Temperointiprosessi on hallittua alusta loppuun saakka, joka vaikuttaa olennaisesti lopputuotteen laatuun ja hintaan.

Sairemin panos- tai jatkuvatoimisen laitteiston avulla yrityksellä on mahdollisuus reagoida nopealla syklillä tuotannon muutoksiin. Merkittävä etu laitteen käytössä on myös tilansäästö. Koska sulatus tapahtuu nopeasti, varastoinnin ja erillisten sulatustilojen tarve vähenee.

Tasalaatuista tuotantoa ja aitoja värejä ja makuja

Sairemin avulla voit sulattaa elintarviketuotteet muutamissa minuuteissa -20 C asteesta -4 C / -2 C -asteisiksi. Kehittynyt teknologia mahdollistaa lämpötilan tasaisen säätelyn tuoteblokin jokaisessa kohdassa niin, ettei ns. hotspoteja pääse syntymään. Jopa vuorokausia kestävän temperoinnin sijaan sen voi tehdä kymmenessä minuutissa.

Koska sulatustulos on tasainen, valumahävikkiä ei synny. Kun massan lämpötila on -4 C / -2 C-asteessa, sen työstäminen on hallitumpaa ja mahdollistaa lopputuotteiden tasalaatuisuuden. Lyhyt sulamisprosessi säilyttää tuotteen maut, värit, vitamiinit ja painon, jotka vaikuttavat olennaisesti tuotteiden jälleenmyyntiarvoon.

Valmisruokien, kylmäsavustettujen tuotteiden, lihan, kalan ja jopa hedelmien sulatukseen

Sairemin teknologiat sopivat monenlaisten elintarvikkeiden käsittelyyn. Kylmäsavustettujen tuotteiden, kuten esim. meetvurstien valmistusprosessien osalta se on erityisen kätevä, koska laite pysäyttää sulamisen haluttuun lämpötilaan. Sulatettavat tuotteet voi laittaa linjalle pakattuina tai sellaisenaan. Hygieniataso pysyy korkealla, koska sulatusaika on lyhyt.

Käyttäjälleen laite on turvallinen ja ergonominen ja täyttää eurooppalaiset vaatimukset.

JTJ-Sales ja Mesmec avustavat sulatusprosessien suunnittelussa ja opastavat laitteiden käytössä. Vinkkaamme asiakkaitamme mielellämme myös parhaista käytänteistä. Huoltopalvelumme toimii valtakunnallisesti.

Kiinnostuitko sulatusjärjestelmästämme? Järjestämme kiinnostuneille tuotantoesittelyitä uudella AMW200 testilaitteellamme. Kysy lisää tai laita viestiä!

Harri Huhtala

0400 330786

harri.huhtala@jtj-sales.fi